12.8 C
Prague
Pondělí, 30 září, 2024

/

I přes nepříznivé období se skupině DRFG dařilo nad očekávání dobře

Lidé pracující ve skupině DRFG, kteří se zaměřují na investice do fondů a dluhopisů, se řídí investiční filozofií založenou na upřednostnění investic:

  1. v oblastech, kde se dobře orientují,
  2. v lokalitách, které jsou kulturně i geograficky blízké společnosti,
  3. a v projektech, kde mohou získat stěžejní rozhodovací podíl.

Preferují investice do nemovitostí, telekomunikací, energetiky a služeb finančního charakteru.

„Uplynulé roky nebyly pro nikoho jednoduché. Všichni jsme čelili mimo jiné i výzvám, které jsme znali spíše ze sci-fi filmů. Pevně věřím, že to nejhorší v tomto ohledu máme za sebou a že i tato velmi obtížná doba nás všechny posunula. Minimálně v uvědomění si řady důležitých věcí,“ bilancuje uplynulý rok David Rusňák.

Díky reorganizaci skupiny rostla ziskovost navzdory nepříznivému období

Společnost zvládla covidové období až nad očekávání dobře. Vynaložená energie se lidem vyplatila.

Stěžejními aktivitami ve společnosti však zůstávají:

  • nemovitosti,
  • telekomunikace
  • a finanční služby.

DRFG ale objevuje i nové oblasti a možnosti na trhu, kupříkladu výrobu energie z obnovitelných zdrojů. Ovšem tu ekonomicky zdravou, tedy bez dotací. Ve sféře nemovitostí spravuje zejména obchodní retailové plochy a sklady. Toto jmění aktuálně přesahuje 10 miliard korun.

Nová pobočka DRFG v Polsku

Investiční skupina usilovně pracuje na mnoha dalších akvizicích jak v České republice, tak v dalších evropských zemích. Zejména v Polsku kde také vybudovali ve Varšavě pobočku DRFG Polska. Velkým krokem vpřed je iniciativní podíl na developerských projektech, zejména v oblasti logistiky, lehké výroby a v rezidenčním úseku. Tržní hodnota těchto projektů se aktuálně pohybuje okolo třech miliard korun.

Nový přírůstek v rodině DRFG – Czech Home Capital

Skupina nově spolupracuje se společností Czech Home Capital, která vlastní a řídí byty předurčené k dlouhodobému pronájmu. Společnost drží 1 600 bytových jednotek a dalších 8 000 spravují. Za velkou výzvu skupina považuje německý realitní trh, kdy vstupem do segmentu realitních služeb získali výjimečnou pozici na trhu.

DRFG na Slovensku vybudovala nejdelší a nejmodernější optickou síť

S ohromným úspěchem v DRFG dovršili výstavbu nejdelší a nejmodernější optické páteřní sítě napříč celým Slovenskem a první zákazníci již odebírají služby toho nejvyššího standardu.

CZECH FUND – nový fond určený kvalifikovaným investorům

„Nedávno jsme představili nový fond pod značkou CZECH FUND zaměřený na developerské projekty a určený kvalifikovaným investorům. Tím rozhodně nekončíme. Brzy přijdou další, neméně zajímavé produkty,“ říká s příslibem David Rusňák.

Autor: Michal Pecka